Tel: 0741-039.292

Tel: 0757-571.635

Email: neoklinik@yahoo.com

Ameliorare in Silicoza

Hotel Santana - Moneasa

Ameliorare in Silicoza

Silicoza este cea mai frecventa forma de pneumoconioza si una dintre cele mai grave. La nivel alveolar, bioxidul de siliciu liber este fagocitat de macrofage, acestea se activeaza, are loc o cascada de evenimente imunologice care conduc la inflamatie locala, fibroza pulmonara de tip colagenic, remodelare tisulara, cu formarea de noduli silicotici. Nodulii silicotici se maresc, se unesc, fapt ce conduce la distrugerea arhitecturii pulmonare normale.

Aparitia cicatricilor pe tesut reduce procesul schimbului de oxigen din plamani si provoaca respiratie scurta care se agraveaza progresiv. Intr-un stadiu avansat, simptomele sunt de bronsita cronica, emfizem pulmonar, insuficienta respiratorie.

Ozonoterapia este o metodă contemporană efectivă de profilaxie şi tratament a hipoxemiei cauzate de Silicoza, si poate fi utilizată pe larg în practica medicala pentru recuperarea capacitatii pulmonare si pentru incetinirea evolutiei Silicozei. Cele mai bune rezultate se obtin la pacientii cu Silicoza de grad I si II.

Pentru cresterea eficientei respiratiei este necesara intarirea musculaturii respiratorii prin fizioterapie si exercitii de respiratie, respiratia din diafragma fiind cel mai eficace mod de a respire.

Alaturat Ozonoterapiei utilizam si gimnastica medicala in mediu salin, Clinica detine o salina artificiala uscata de mari dimensiuni (200 mp) unde se executa tehnicile de fiziokinetoterapie specifice cresterii capacitatii respiratorii. Nelipsit de interes este bioclimatul statiunii Moneasa, bioclimat ce favorizeaza recuperarea urgenta in bolile respiratorii.

1. Costul serviciilor medicale de Ameliorare in Silicoza este de 2000 lei/10 zile de tratament si include urmatoarele servicii medicale:

-consultul medical initial cu prescrierea conduitei terapeutice,

-10 sedinte-ozonoterapia aplicata prin perfuzie cu solutie ozonizata suprasaturata,

-40 proceduri fiziokinetoterapeutice,

-monitorizare TA in zilele de tratament.

 

2. Costul Cazarii (loc in camera dubla categoria 3 stele) :

-880 lei/loc in camera dubla/11 nopti.

 

3.Cost Masa: 1000 ron

-Mesele -pensiune completa-meniu fix- intrare Luni cu pranz -iesire Vineri cu mic dejun. Regimuri disponibile: hepatic, hiposodat, diabet, normal.

 

Total cost pachet 11 nopti tratament/cazare/masa : 3880 ron/pacient.

Rezervarile se efectueaza Online si Telefonic si sunt confirmate prin plata avansului bancar in valoare de 1000 lei/pacient. Detalii puteti obtine telefonic la numerele: 0741039292, 0757571635, 0257313131