Tel: 0741-039.292

Tel: 0757-571.635

Email: neoklinik@yahoo.com

Program de Recuperare Respiratorie

Hotel Santana - Moneasa

Program de Recuperare Respiratorie

Starea ecologică nefavorabilă a mediului, provoacă perturbări endoecologice ale organismului, reducând reactivitatea lui, capacitatea de autoprotecţie, provoacă stări imunodeficitare, din care motive pneumoniile capătă o evoluţie mai agresivă, cu tendinţa spre complicaţii.

Cu scop de restabilire a proceselor imunodificitare, hipoxice şi detoxicare a fost utilizată metoda de ozonoterapie în tratamentul recuperator si de imbunatatire a capacitatii pulmonare la pacientii cu afectiuni respiratorii.

Este cunoscut faptul, că ozonul posedă acţiune bactericidă, virusocidă şi fungicidă, restabileşte deficitul imun al organismului, corijează procesele metabolice tisulare, fiind un antihipoxant major.

Foarte importante sunt cercetările efectuate de Profesorul Warburg (Laureat al premiului Nobel) care ne-au arătat că o celulă sănătoasă, primind aportul necesar de oxigen, produce un strat enzimatic în jurul celulei. Acest strat protector împiedică agenții patogeni precum bacteriile și virușii să invadeze celula . Enzimele din acest strat protector includ catalază, superoxid dismutază, glutation peroxidază și reductază.

 

Cu toate acestea, atunci când celula este lipsită de oxigen, nu poate produce suficiente enzime pentru a menține un perete celular puternic. Drept urmare, intră invadatori (ca un cal troian) gata să facă ravagii, distrugeri si chiar sa conduca la moartea celulei.

 

Efectul ozonului asupra celulelor deteriorate este unul tintit. Ozonul ataca celulele patogene, identificandu-le datorita lipsei enzimelor adecvate peretelui celular sanatos. Oxigenul pur nu face acest lucru în același mod. De ce? Deoarece ozonul posedă un atom suplimentar de oxigen, si este „electrofil”. Cu alte cuvinte, este dezechilibrat electric și vrea să se echilibreze pe sine găsind o altă încărcare dezechilibrată.

Efectul antixipoxic al ozonului a îmbunătățit calitatea vieții pacienților si a sustinut eficacitatea tratamentului medicamentos.

Terapia antibacteriană în asociere cu ozonoterapia restructurează statutul imun şi favorizează tratamentul efectiv al pneumoniilor.

Ozonoterapia este o metodă contemporană efectivă de profilaxie şi tratament al hipoxemiei din cadrul pneumoniilor acute, care poate fi utilizată pe larg în practica medicală.

Alaturat Ozonoterapiei utilizam si gimnastica medicala in mediu salin, Clinica detine o salina artificiala uscata de mari dimensiuni (200 mp) si tehnicile de fiziokinetoterapie specifice recuperarii pulmonare. Nelipsit de interes este bioclimatul statiunii Moneasa, bioclimat ce favorizeaza recuperarea urgenta in bolile respiratorii.

1. Costul serviciilor medicale de Recuperare Respiratorie este de 2000 lei/10 zile de tratament si include urmatoarele servicii medicale:

-consultul medical initial cu prescrierea conduitei terapeutice,

-10 sedinte-ozonoterapia aplicata prin perfuzie cu solutie ozonizata suprasaturata,

-40 proceduri fiziokinetoterapeutice,

-monitorizare TA in zilele de tratament.

2. Costul Cazarii (loc in camera dubla categoria 3 stele) :

 -880 lei/loc in camera dubla/11 nopti

3.Cost Masa: 1000 ron

-Mesele -pensiune completa-meniu fix- intrare Luni cu pranz -iesire Vineri cu mic dejun. Regimuri disponibile: hepatic, hiposodat, diabet, normal.

Total cost pachet 11 nopti tratament/cazare/masa : 3880 ron/pacient.

Rezervarile se efectueaza Online si Telefonic si sunt confirmate prin plata avansului bancar in valoare de 1000 lei/pacient. Detalii puteti obtine telefonic la numerele: 0741039292, 0757571635, 0257313131