Tel: 0741-039.292

Tel: 0757-571.635

Email: neoklinik@yahoo.com

Recuperare Post Covid-19 cu Afectare Hepatica

Hotel Santana - Moneasa

Recuperare Post Covid-19 cu Afectare Hepatica

Ficatul, organ cu rol central în asigurarea homeostaziei organismului are si el de suferit in urma infectiei cu Covid-19.

Receptorul ACE-2, poarta de intrare în celulă pentru virusul SARS-CoV-2, este exprimat și în celulele hepatice și ale ductelor biliare. Afectarea hepatică în infecția SARS-CoV-2 ar putea fi expresia directă a infecției virale la nivel hepatic, însă poate fi și consecință a răspunsului inflamator sau a unei injurii medicamentoase.

Disfuncția hepatică în COVID-19 este de obicei ușoară, tranzitorie, însă există date care arată că unii pacienți care prezintă o alterare a testelor hepatice de la admisie au un risc mai mare de a progresa la forme severe de boală.

Agenţia Reuters Health anunţă că la aproximativ 60% dintre pacienţii cu SARS (Sindrom acut respirator) şi la cei cu Sindromul respirator Middle East coronavirus (ambele având o secvenţă asemănătoare cu SARS Coronavirus 2 ce e responsabil de COVID-19) s-a observat o afectare a ficatului.

Amestecul de oxigen-ozon are o acţiune benefică asupra metabolismului hepatic, creşte nivelul de oxigenare a hepatocitelor şi vitalitatea lor, creşte nivelul catalazei, sunt activate sistemele microsomale, creşte capacitatea de detoxifiere a ficatului.

Activitatea imunitară este condiţionată de gradul de oxigenare a organismului, deaceea amestecul de ozon şi oxigen poate avea un rol important pentru funcţia unitară. În concentraţii mici ozonul are o acţiune de imunostimulare, în concentraţii mari – imunosupresoare. În cazul deficienţei imunitare secundare ozonul stimulează atât mecanismele celulare (T-limfocite, monocite), cât şi mecanismele umorale (sinteza de citokine şi în primul rând a interferonului, factorilor de necroză tumorală).

Chiar şi în cazul administrării unor doze foarte mici de oxigen şi ozon sunt activate o serie întreagă de mecanisme enzimatice, metabolismul lipidelor, proteinelor şi glucidelor cu formare de ATP – principala sursă de energie a celulei. Studiile au demonstrat faptul că şi în cazul unei administrări locale a amestecului de oxigen-ozon metabolismul celular este intensificat atât la nivel local cât şi la nivelul întregului organism.

1. Costul serviciilor medicale de recuperare POST COVID-19 este de 2000 lei/10 zile de tratament si include urmatoarele servicii medicale:

-consultul medical initial cu prescrierea conduitei terapeutice,

-10 sedinte-ozonoterapia aplicata prin insuflatie rectala,

-40 proceduri fiziokinetoterapeutice,

-monitorizare TA in zilele de tratament.

2. Costul Cazarii (loc in camera dubla categoria 3 stele) :

 -880 lei/loc in camera dubla/11 nopti

3.Costul Meselor:

-Mesele (pensiune completa-meniu fix- in valoare de 990 lei/persoana) sunt asigurate GRATUIT pe parcursul programului de tratament in Hotelul Clinicii pe tot parcursul anului in limita locurilor de cazare disponibile.

Rezervarile se efectueaza Online si Telefonic si sunt confirmate prin plata avansului bancar in valoare de 500 lei/pacient. Detalii puteti obtine telefonic la numerele: 0741039292, 0757571635, 0257313131