Tel: 0741-039.292

Tel: 0757-571.635

Email: neoklinik@yahoo.com

Ameliorare in Sindrom de Tunel Carpian

Hotel Santana - Moneasa

Ameliorare in Sindrom de Tunel Carpian

Sindromul de tunel carpian apare preponderent la persoanele care lucreaza mult la calculator, cu mana intr-o pozitie fixa ore intregi, la cei care lucreaza cu instrumente cu  vibratii sau care fac miscari bruste din incheietura pumnului. La femei, mai ales, sindromul de tunel carpian se declanseaza in timpul sarcinii sau dupa ce  au luat in greutate mai mult, datorita ingustarii canalului carpian prin depunerea tesutului adipos.

Acest Sindrom se manifesta prin amorteli, furnicaturi la nivelul primelor 4 degete ale mainii pe fata palmara, dureri de intensitati corelate cu gravitatea sindromului care pot deveni invalidante si scaderea capacitatii de a face miscari fine cu mana respectiva. Durerile pot deveni atat de atroce incat nu lasa pacientul sa se odihneasca si nu se calmeaza la medicatie antiiflamatorie, fizioterapie, necesitand interventie chirurgicala. Aceasta afectiune are tendinta sa recidiveze, de aceea exista pacienti operati la care simptomele reapar dupa o perioada de timp.

Orice inflamatie sau trauma produsa la nivelul acestor flexori va influenta implicit si nervul median.

Fizioterapia este benefica pentru majoritatea persoanelor care sufera de sindrom de tunel carpian, in special in cazuri usoare pana la moderate. Se recomanda procedurile de kinetoterapie, mobilizarea osoasa carpala si intinderea retinaculului flexor pentru a deschide tunelul carpian, hidroterapia, si masajul.

Infiltratiile cu amestec oxigen-ozon in vecinatatea tunelului carpian si a flexorilor degetelor determina scaderea inflamatiei acestor structuri cu scaderea volumului lor si implicit a presiunii exercitate asupra nervului median. In plus, ozonul determina cresterea microcirculatiei in microvasele de sange care hranesc nervul median comprimat de structurile inflamate ale flexorilor, cu o mai buna hranire si reluarea treptata a functiei. La tratamentul cu ozon raspund aproximativ 90% din pacientii cu sindrom de tunel carpian, fara a mai fi necesara interventia chirurgicala.

Exista si o categorie de pacienti care nu raspund la ozonoterapie si anume, cei care au un canal carpian foarte ingustat congenital. Pentru acestia singura solutie terapeutica ramane interventia chirugicala cu largirea canalului carpian.

Pentru a preveni recidiva pacientul este sfatuit sa mentina mana intr-o pozitie neutra cand lucreaza si sa faca pauze mai frecvent. Exista, de asemenea posibilitatea purtarii unei orteze speciale pe timpul noptii atunci cand controlul asupra pozitiei mainii nu este posibil.

Netratata, aceasta afectiune progreseaza, determinand degenerare nervoasa cu atrofii musculare consecutive, de mai multe ori ireversibile, chiar daca durerea incepe sa sa scada in intensitate la un moment dat.

1.Costul programului pentru recuperare si ameliorare in Afectiuni ale gleznei este de 1500 lei (10 zile de tratament) si include in acest cost:

-Consultatia medicala cu prescrierea conduitei terapeutice,

- 4 tehnici de fizio-hidro-kinetoterapie/zi lucratoare,

- ozonoterapia aplicata prin Infiltratiile cu amestec oxigen-ozon in vecinatatea tunelului carpian si a flexorilor degetelor

- monitorizarea zilnica a tensiunii arteriale.

 

2.Costul Cazarii (loc in camera dubla categoria 3 stele):

 -880 lei/loc in camera dubla/11 nopti.

 

3.Cost Masa: 1000 ron

-Mesele -pensiune completa-meniu fix- intrare Luni cu pranz -iesire Vineri cu mic dejun. Regimuri disponibile: hepatic, hiposodat, diabet, normal.

 

Total cost pachet 11 nopti tratament/cazare/masa : 3380 ron/pacient.

Rezervarile se efectueaza Online si Telefonic si sunt confirmate prin plata avansului bancar in valoare de 1000 lei/pacient. Detalii puteti obtine telefonic la numerele: 0741039292, 0757571635, 0257313131