Tel: 0741-039.292

Tel: 0757-571.635

Email: neoklinik@yahoo.com

Autohemoterapia majora

Autohemoterapia majora este o metoda de tratament care foloseste un amestec de oxigen-ozon , bine dozat , pentru tratarea sangelui . Dupa expunerea la ozon sangele este reintrodus in circulatia pacientului pe calea unei perfuzii . Procedeul este simplu , nedureros , dureaza numai 20-30 min dar poate aduce beneficii enorme nu numai in anumite afectiuni dar si pentru persoanele sanatoase .

Ce se intampla de fapt ?

Sub actiunea amestecului de ozigen-ozon sangele isi mareste capacitatea de a reactiona si neutralizeaza radicalii liberi de oxigen din organism . Acesti radicali liberi de oxigen provin din procese fiziologice in anumite cantitati dar se pot produce in cantitati mari in anumite afectiuni (diabet zaharat , infectii si inflamatii , boli vasculare , cancere, hepatite cronice, boli neurodegenerative ) si atunci devin periculosi deoarece pot ataca celulele corpului ( si in special ADN-ul din nucleul celulei ) si provoca distrugerea lor . Se considera ca ei determina imbatranirea celulelor si deci a organismului nostru . Neutralizand acesti radicali liberi protejam organismul de degradare si putem trai mai mult si mai sanatos .

Vitaminele si mineralele sunt antioxidanti naturali care pot si ele neutraliza radicalii liberi , de aceea consumul fructelor si legumelor proaspete, care contin multe vitamine si minerale, ne mentine sanatosi . Organismul nostru dispune de un sistem propriu de lupta cu substantele oxidante , agresive , cu care vine in contact , sistem determinat genetic , dar acest sistem este uneori depasit si nu mai poate actiona , daca radicalii liberi de oxigen produsi sunt foarte numerosi .

Autohemoterapia majora este singura metoda medicala cunoscuta care permite cresterea capacitatii organismului de lupta impotriva acestor inamici ai vietii si sanatatii noastre . Autohemoterapia majora se poate aplica persoanelor sanatoase , profilactic , in cure de 10-12 sedinte , repetate de 2 ori pe an . In plus , autohemoterapia majora stimuleaza sistemul imunitar al organismului , creste capacitatea de efort fizic si intelectual ( se recomanda si sportivilor de performanta ) si confera o stare de bine imediat dupa ce este realizata .

Beneficiile pe care le ofera autohemoterapia majora pacientilor care sufera de afectiuni in care exista un mare stres oxidativ , in care organismul este inundat de radicali liberi de oxigen sunt imense . Aceste afectiuni sunt :

In cancere, autohemoterapia se poate face permanent , in ritmul de 2 sedinte pe saptamana , chiar si in perioada in care se fac cure de citostatice , pentru a ajuta organismul sa suporte mai bine chimioterapia si sa lupte cu boala .

Autohemoterapia majora este o procedura de aplicat cu precadere in arteriopatii , deoarece permite o dezvoltare a microcirculatiei , fluidizeaza sangele , cu ameliorarea perfuziei tisulare , ceea ce se traduce clinic prin disparitia durerilor , incalzirea picioarelor si usurarea vindecarii ranilor care eventual exista pe zona afectata .

In cazul hepatitelor cronice cu virus B sau C se fac 10 autohemoterapii , in ritmul de 2 pe saptamana , pentru a se reduce incarcatura virala si a se normaliza transaminazele , in paralel cu alte terapii madicamentoase .

Diabetul zaharat complicat cu neuropatie diabetica si picior diabetic reprezinta o alta indicatie de electie a autohemoterapiei majore , deoarece rezultatele clinice sunt foarte bune : tratamentul perfuzabil se asociaza cu cel local daca este cazul .

Dintre bolile neurologice , scleroza multipla este afectiunea pentru care autohemoterapia majora este indicata pentru ca permite reducerea spasticitatii si ameliorarea performantelor motorii ale pacientilor , in asociere si cu terapia fizicala .

Realizarea unei autohemoterapii majore nu comporta riscuri , deoarece amestecul gazos de oxigen-ozon vine in contact cu sangele intr-un dispozitiv special care duce la o absorbtie practic instantanee a acestuia in sange , urmata de preluarea ozonului de subsatantele antioxidante din sange . Cantitatea de sange care se extrage este de 100-200ml si procedura este similara unei scurte perfuzii . Contraindicatii sunt foarte putine : hipertiroidia , deficitul de glucozo-fosfatdehidrogenaza eritrocitara ( boala genetica mai rara )